بررسی تلویزیون
تلویزیون ایرانی بخریم یا خارجی؟
تلویزیون عضو جدایی ناپذیر همهی خانههاست و همان قدر که بودن یخچال را واجب میدانیم به بودن تلویزیون هم نیاز داریم. مهم نیست که بخواهیم با آن یک فوتبال جذاب تماشا کنیم یا کنسول بازی خود را به آن متصل کنیم و یا حتی فیلم سینمایی دلخواه خود را در نمایشگری بزرگ به تماشا بنشینیم، در هر صورت به این محصول نیاز پیدا خواهیم کرد. از طرفی طی چند سال اخیر برندهای مطرحی مانند الجی و سامسونگ قیمت بالاتری پیدا کردهاند و به همین خاطر هم محصولاتشان سختتر یافت میشود. بالا رفتن قیمت تلویزیون خارجی باعث شد که تلویزیون ایرانی بیشتر از قبل مورد توجه مردم قرار بگیرد. اما چاره چیست؟ باید تلویزیون ایرانی خریداری کنیم؟ اگر پاسخ این سوال مثبت باشد، از چه برندی خرید کنیم و بهترین مارک تلویزیون ایرانی چیست؟ کدام برند است که هم کیفیت مناسبی دارد و هم در عین حال در طولانی مدت دچار مشکل نمیشود؟
در این مطلب قصد داریم به همین سوالات پاسخ دهیم و شما را در زمینه خرید تلویزیون راهنمایی کنیم تا با دید بهتری بتوانید اقدام به خرید کنید همچنین برای آگاهی از جدیدترین قیمت تلویزیون میتوانید به سایت اعتماد کالا مراجعه کنید.
تلویزیون ایرانی بخریم یا خارجی؟ به نوع طراحی و زیبایی ظاهری توجه کنید
تلویزیونهای ایرانی و خارجی در میدان رقابت سعی میکنند زیباترین طرحهای خود را ارائه دهند به شکلی که هر کدام در نوع خود زیبا هستند و هنگامی که این سؤال را میپرسید که تلویزیون ایرانی بخریم یا خارجی، خوب است بدانید این موضوع تا حد زیادی به سلیقه شما بستگی دارد.
کیفیت تصویر
یکی از فاکتورهای مهم هنگام انتخاب بین دو تلویزیون ایرانی و خارجی، رزولوشن صفحه نمایش است. وضوح تصویر تلویزیون، موضوعی است که نمیتوانید به آسانی از کنار آن عبور کنید؛ زیرا موضوعی است که در آینده و هنگام تماشای برنامههای تلویزیونی برای شما اهمیت زیادی خواهد داشت.
کاربران تلویزیونهای خارجی مانند تلویزیون سونی، سامسونگ و ال جی از کیفیت تصویر تلویزیون خود راضی هستند و وضوحی که از یک تلویزیون خوب انتظار داشتهاند، به دست آوردهاند و ناگفته نماند که برندهای داخلی با تحقیق و توسعه توانستهاند کیفیت تولید خود را ارتقا دهند به طوری که رقیب تلویزیونهای خارجی محسوب میشوند.
عملکرد و طول عمر تلویزیون
پیش از پاسخ دادن به سؤال تلویزیون ایرانی بخریم یا خارجی؟، ممکن است این سؤال برای شما پیش بیاید که تا چه زمانی میتوانید از تلویزیون خود استفاده کنید و عمر مفید آن چقدر است. درست است که عوامل مختلفی از جمله کیفیت ساخت، کیفیت مواد اولیه، نوع ساخت و نحوه نگهداری در طول عمر تلویزیون تاثیر میگذارد؛ اما خوب است بدانید طول عمر تلویزیونهای خارجی بیشتر از تلویزیونهای داخلی است.
نکته مهم دیگر درباره تلویزیونهای خارجی این است که در طول زمان استفاده، کیفیت تصویر آنها حفظ میشود.
نکات مهم قبل از خرید تلویزیون
پیش از خرید یک تلویزیون جدا از برند سازنده باید به نکاتی که در ادامه به آنها میپردازیم توجه کنید تا بتوانید انتخابی مطابق با نیازهای خود داشته باشید.
کیفیت نمایشگر: در حال حاضر تلویزیونهای موجود در بازار کیفیت HD، FHD، 4K و یا 8K دارند. این نمادها رزولوشن تلویزیون شما را نشان میدهد. هر چقدر که رزولوشن بالاتری داشته باشیم، پیکسلهای بیشتری در هر اینچ قرار میگیرند و به این ترتیب به نوعی کیفیت افزایش پیدا میکند. البته کیفیت صرفا به رزولوشن نیست و به پنل و نوع پنل و قابلیتهایی مانند HDR و … بستگی دارد. نکتهی مهمی که در اینجا وجود دارد این است که یک تلویزیون 4K زمانی میتواند تمام کیفیت خود را مقابل چشمان شما قرار دهد که محتوایی 4K را در آن اجرا کنید. مثلا اگر کنسولهای نسل جدید مثل PS5 یا Xbox Series X را خریداری کنید بازیها در رزولوشن 4k اجرا شده و تلویزیون 4K میتواند همهی توان و کیفیت خود را به شما نشان دهد. در دنیای امروز خرید تلویزیون با رزولوشن HD چندان منطقی نیست و رزولوشن 8K هم هنوز در دسترس همگان قرار ندارد، پس بهتر است به سراغ تلویزیونهای FHD و یا 4K بروید.
نوع پنل نمایشگر: هنگام خرید به نوع پنل تلویزیون توجه داشته باشید. پنلها میتوانند از نوع LCD، LED، OLED، AMOLED و QLED باشند. اکثرا تلویزیونهای موجود در بازار از نوع LED هستند و تلویزیونهای OLED قیمت بالایی دارند. در بخش تلویزیونهای تکنولایف به طور کامل به تفاوتهای این نمایشگرها با هم پرداختهایم و از تکرار مجدد آنها خودداری میکنیم.
اندازهی تلویزیون: شاید تصور کنید که تلویزیون هرچقدر بزرگتر باشد بهتر است و جذابیت آن بیشتر میشود. این تصور شاید درست باشد، اما حتما باید تناسب اندازهی تلویزیون با اندازهی سالن پذیرایی یا اتاقی که تلویزیون قرار است در آن قرار بگیرد را رعایت کنید. به عنوان مثال فاصله شخص از یک تلویزیون 60 اینچی باید بیش از 3 متر باشد و شما متناسب با اندازهی خانهی خود باید اندازهی تلویزیون را انتخاب کنید.
هوشمند بودن یا نبودن: اگر از دسته کاربرانی هستید که فقط از تلویزیون برای مشاهدهی محتوای مختلف استفاده میکنید باید تلویزیون ساده خریداری کنید؛ زیرا تلویزیونهای هوشمند معمولا قیمت بالاتری دارند و با هزینهی اضافی آنها میتوان تلویزیون ساده باکیفیتتری خریداری کرد. اما اگر از دسته کاربرانی هستید که با تلویزیون به اینترنت متصل میشوید و یا قصد دارید از استریمهای آنلاین فیلم و سریال محتوا تماشا کنید باید به فکر خرید تلویزیون هوشمند باشید.
درگاههای ارتباطی: قبل از خرید تلویزیون حتما باید درگاههای ارتباطی آن را بررسی کنید که هم تنوع بالایی داشته باشد (یعنی انوع ورودیها را در بر بگیرد) و هم این که تعداد پورتهای آن زیاد باشند تا در صورت اتصال چند دستگاه به تلویزیون با کمبود پورت ورودی مواجه نشوید.
قابلیتهایی برای تلویزیونهای گران قیمت: برخی از قابلیتها در صورتی در تلویزیونها وجود دارند که شما قیمت بالایی بابت آنها پرداخته باشید. در ادامه به این قابلیتها اشاره میکنیم تا در صورت داشتن بودجه آزاد برای خرید بتوانید این موارد را برای داشتن تلویزیونی بهتر در نظر بگیرید.
تلویزیون ایرانی بخریم یا خارجی؟
حالا باید به این سوال پاسخ دهیم که تلویزیون ایرانی بخریم یا خارجی. این موضوع کاملا نسبت به هزینهای که میخواهید برای خرید تلویزیون انجام دهید، بستگی دارد. هر چقدر که بیشتر هزینه کنید قطعا کیفیت بهتری را هم در اختیار خواهید داشت. این موضوع حتی در تلویزیون ایرانی هم دیده میشود. تلویزیون ایرانی با قیمت بالاتر هم کیفیت بالاتری دارد و هم امکانات بیشتری را پیش روی مخاطب قرار میدهد.